Združena desnica bi “spolne kvote” rešila s transseksualci!

Kljub ideološkim razlikam bi aktivist Mitja Blažič rad pomagal Združeni desnici Aleša Primca in Franca Kanglerja pri doseganju ženskih kvot. Dosegli in presegli bi jih namreč s preprostim »konvertiranjem« presežnih moških v transseksualce …

Dobro obveščeni viri so za Autsajder potrdili, da je Metka Zevnik, vidna članica stranke Glas za otroke in družine (GOD), s pomočjo lepotice Norme Korošec prišla do genialne rešitve, kako se rešiti zagato glede ženskih kvot, ki jo ima Združena desnica, katere del je Glas za otroke in družine. Kot je namreč znano, so imeli na listi te koalicije, ki jo sestavlja še Nova ljudska stranka Franca Kanglerja, med prijatelji ljubkovalno imenovanega “Franca”, v nekaterih volilnih okrajih preveč moških in premalo žensk. Zakon pa je jasen: vsakega spola mora biti najmanj 35 odstotkov.

V imenu zavzemanja za pravice žensk, ki jih je v Združeni desnici očitno (pre)malo, je tako Zevnikova prišla na izvirno idejo, da bi presežene moške kvote enostavno prekonvertirala v ženske, in to na zelo izviren in premeten način: posameznim moškim predstavnikom, ki kandidirajo na listi njihove stranke, bi zgolj spremenili spol. Desničarji bi postali – desničarke.

Ker pa je za (uspešne!) medicinske operacije premalo časa, je delegacija Združene desnice po nasvet odšla k levemu gejevskemu aktivistu Mitji Blažiču, vodji programa za človekove pravice v društvu Legebitra. Po krajši razpravi se je Mitja Blažič vendarle odločil, da zaradi svojih družbeno-povezovalnih načel, zavzemanja za enakost in ljubezni do moških v škripcih pomaga stranki, s katero ga sicer ne veže prav veliko skupnih vrednot.

Po temeljitem premisleku je Blažič prišel na še bolj izbirno idejo, ki zaradi svoje skrajno birokratske logike zagotovo lahko uspe tudi na sodišču: moške kandidate Združene desnice bi s pomočjo članskih izkaznic društva Legebitra zgolj “papirološko” spremenili v transseksualce, torej moške in ženske hkrati. Genialno idejo je prvi pokomentiral Franc Kangler z vzklikom: “Čuj te, pa saj sn reko, da sn Franca!”

Združena desnica bi s to operacijo ubila kar dve muhi na en mah, saj bi imela nenadoma celo presežek moških ali ženskih kandidatov v določenih volilnih enotah, poleg tega pa bi bili tudi strankarsko spolno “uravnovešeni”, kar bi bilo po svoje svojevrsten fenomen na slovenskem političnem parketu. V tem primeru se Državna volilna komisija (DVK) ne bi mogla več sklicevati na “neuravnoteženost” spolnih kvot. Tako bi bil volk sit in koza cela!

Nekateri kritiki omenjene rešitve so ob tem sicer opozorili na možnost, da se vodstvo Rimsko-katoliške cerkve v Sloveniji (RKC), ki ima precej velik vpliv na Gibanje za otroke in družine, morda ne bi strinjalo z napovedno izvirno rešitvijo problema. A dobro obveščeni pravijo, da temu ni tako: RKC bi takšno, samo na prvi pogled “sprevrženo” dejanje z lahkoto odobrila, kajti ravno med duhovščino je največ latentnih homoseksualcev, pa še kak tranvestit bi se našel…

Edini problem Združene desnice in Mitje Blažiča je ta, da je časa za takšen manever zmanjkalo … toda saj so že jeseni lokalne volitve”